Altınsu Tekstil İyi Uygulamalarını Anlattı

Paylaş

Altınsu Tekstil İyi Uygulamalarını Anlattı

BUSİAD tarafından düzenlenen etkinlikte iyi uygulamalar kapsamında Genel Koordinatörümüz Hamza Bakan ve Kalite Yöneticimiz Fatma Uray katılım gösterdi.

Bursa Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Tekstil Çalışma Komitesi tarafından Kültürpark BUSİAD evinde düzenlenen “Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik ve Marka Beklentileri Semineri”nde sektör paydaşları ve firma profesyonelleri ile bir araya geldik. Tüm alanlarda dengeyi ifade eden sürdürülebilirliğin ortak konu olduğu etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Kalite Yöneticimiz Fatma Uray, daha iyi bir gelecek için sürdürülebilir hammadde ve sürdürülebilir alternatifler geliştirdiklerini belirterek,  firmamızın sürdürülebilirlik kapsamındaki iyi uygulamalarından bahsetti.

Dönüştürülmüş hammadde kullanımı, recycle kumaş üretimimiz, karbon ayak izinin azaltılması, tekstilde yeni nesil sürdürülebilirliğin işletmemizde yapılan çalışmalarıyla  çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Uray, ''Proseslerimizden çıkan yaklaşık 3,5 ton/gün deşenin yanında lisanslı atık toplama firmalarından alınan tekstil deşelerinin de yeniden 1. kalite üretimi sağlamaktayız.'' dedi.

Sürdürülebilir elyaf üretimi yanı sıra küresel büyüme ve ısınmayla birlikte hızla azalan kaynakların başında suyun geldiğine de dikkat çeken Uray, su tüketimi ile ilgili çalışmalarımızdan bahsederek, ''Oluşturduğumuz havuz sayesinde (1500 m2) + çatılardan yaklaşık 7500 m2'lik + merkez çatılarda 9500 m2 alanda yağmur suyu toplamaktayız.'' dedi.

Katılımcıların yoğun ilgisini çeken etkinlik, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar'ın konuşmacılara kitap hediye etmesiyle sona erdi.

Sitemizde size en iyi hizmeti sunabilmek için çerez kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.